Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λιοπράσου διοργανώνει τριήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, στις 20-23 Ιουνίου 2013.Ένα ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία. Η Κωνσταντινούπολη είναι η  μοναδική πόλη στον κόσμο που μοιράζεται σε δύο ηπείρους καθώς αποτελεί σημείο συνάντησης δύο ηπείρων της Ευρώπης και της Ασίας. Μια πόλη με μακρά ιστορία,  μεγάλο πλούτο μνημείων και πολλές γραφικές συνοικίες. Το ίδιο το όνομά της μας καλεί προς αυτήν, Ιστανμπούλ.. καθώς σημαίνει…Εις την Πόλιν των πόλεων!

Πρόγραμμα εκδρομής

  1η μέρα: Αναχώρηση από το Λιόπρασο στις 18:00 μ.μ. Διέλευση από Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη (με ενδιάμεσες στάσεις). Φθάνουμε στον συνοριακό σταθμό των Κήπων όπου μετά από έλεγχο επισκεπτόμαστε τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών και περνώντας τη γέφυρα του Έβρου, μπαίνουμε στο Τουρκικό έδαφος, στον μεθοριακό σταθμό των Υψάλων. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις διασχίζουμε την Ευρωπαϊκή Τουρκία, κάνοντας στάση στη Ραιδεστό.

 2η μέρα :Το πρωί φθάνουμε στην Κωνσταντινούπολη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας. Αρχικά θα επισκεφθούμε το Φανάρι, το Οικουμενικό Πατριαρχείο  και στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών στην οποία ψάλθηκε για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Υμνος. Κατόπιν θα κατευθυνθούμε στο Μπαλουκλί, στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με το αγίασμα και τα ψάρια του γνωστού θρύλου της Άλωσης. Στον περίβολο της εκκλησίας  θα δούμε τους τάφους των Οικουμενικών Πατριαρχών.

Έπειτα θα επισκεφθούμε την Αιγυπτιακή Αγορά ή αλλιώς Αγορά των Μπαχαρικών. Όπως δηλώνει και το όνομά της, ο επισκέπτης εδώ βρίσκει μπαχαρικά και μυρωδικά απ’ όλο τον κόσμο. Ένας μικρός «Παράδεισος» για τους γευσιγνώστες.  Ότι καλύτερο για την κουζίνα, σε διάφορες τιμές, ποσότητες και συσκευασίες. Εκτός από τα μπαχαρικά υπάρχουν πολλά γλυκά αλλά και κλασικά σουβενίρ όπως ναργιλέδες ή τα παραδοσιακά οθωμανικά τάβλι. Αφού τελειώσουμε την βόλτα μας στην Αιγυπτιακή Αγορά θα πάμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε για μια  κρουαζιέρα στον μαγευτικό Βόσπορο(προαιρετικά). Η κρουαζιέρα διαρκεί 1ωρα και 30 λεπτά ενώ θα μας συνοδεύει ο ξεναγός μας. Θα μπορέσουμε να δούμε την Πόλη από διαφορετική οπτική γωνία. Αρχοντικά σπίτια , μεγαλοπρεπή παλάτια και οθωμανικά κάστρα αποτελούν ένα ονειρεμένο σκηνικό με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται κυριολεκτικά πάνω στο νερό.  Έπειτα θα βρεθούμε στην πλατεία Ταξίμ και θα περπατήσουμε στον πεζόδρομο του Πέραν με τα ατελείωτα στενά.

3η μέρα: Μετά το πρωινό, ξεκινάμε την ξενάγηση μας από τον Ιππόδρομο, το  κέντρο της πολιτικής ζωής του Βυζαντίου, με την Γερμανική Κρήνη του Αυτοκράτορα Γουλιέλμου Β΄, την Στήλη του Θεοδοσίου που φέρει πάνω της ιερογλυφικά, την Χάλκινη Στήλη των Δελφών και την Στήλη του Κωνσταντίνου του  Πορφυρογέννητου.  Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το Μπλε Τζαμί, το οποίο είναι το μεγαλύτερο Τζαμί της Τουρκίας και οφείλει το όνομά του στα μπλε πλακάκια Ιζνικ, με τα οποία είναι επενδυμένο εσωτερικά. Επόμενος προορισμός  μας ένα από τα κορυφαία σύμβολα του Χριστιανισμού παγκοσμίως και αρχιτεκτονικό μεγαλούργημα όλων των εποχών,  η Αγια Σοφια, η οποία θα μας καταπλήξει με την μοναδικότητα της. Μετά επισκεπτόμαστε την Βασιλική Κινστέρνα, ένα από τα σημαντικότερα έργα του Ιουστινιανού και εξαίρετο έργο βυζαντινής μηχανικής. Επόμενος προορισμός μας το μεγάλο παζάρι, το γνωστό Καπαλί Τσαρσί το οποίο είναι μία από τις μεγαλύτερες και παλιότερες στεγασμένες αγορές του κόσμου, με πάνω από 58 οδούς και περίπου 4.000 καταστήματα στα οποία μπορεί να βρει κανείς τα πάντα. Έπειτα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος και προαιρετική διασκέδαση με χορούς και τραγούδια της Ανατολής.

4η μέρα: Τελευταία μέρα της εκδρομής, μετά το πρωινό αναχωρούμε μέσω Ραιδεστού, Μαλγάρων και φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος και συνεχίζουμε για Αλεξανδρούπολη όπου και κάνουμε στάση για φαγητό. Επιστρέφουμε το βράδυ στο Λιόπρασο.

Τιμή εκδρομής : 140 ευρώ ανα άτομο

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας εγγραφής και η εξόφληση πρέπει να γίνει έως και 20 Μαίου 2013.

 Η εκδρομή περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά από πολυτελή πούλμαν
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό  (2 πρωινά γεύματα)
  • Ξεναγήσεις –Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ξεναγός
  • Δεν περιελαμβάνει: είσοδοι μουσεία , προαιρετικές εκδηλώσεις.

Απαραίτητη  ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο.

Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974493131/ 6932130057

Related Posts