Λιόπρασο ζω… μην με ξυπνάτε….

 

Ίσως να είναι δύσκολο να μπορέσει κανείς να περιγράψει με λίγα λόγια τις στιγμές που ζήσαμε το φετινό καλοκαίρι. Κατά γενική ομολογία ήταν απλά υπέροχα! Ένα σύνολο πολιτιστικών δραστηριοτήτων που διήρκησε περίπου ένα δεκαήμερο. Η αρχή έγινε την Τρίτη 6 Αυγούστου 2013 με το πρώτο τουρνουά πινκ πονγκ. Στην πλατεία του χωριού είχαν τοποθετηθεί δυο τραπέζια του πινγκ πονγκ   και έλαβαν μέρος άτομα όλων των ηλικιών ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν από ένα αναμνηστικό συμμετοχής. Στην συνέχεια την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013 ακολούθησε η «Ποδηλατάδα». Μια μέρα που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη! Όλοι μαζί ξεκινήσαμε από το κέντρο του χωριού με κατεύθυνση το γειτονικό Ελληνόκαστρο. Άπαντες, μικροί και μεγάλοι είχαν από ένα ποδήλατο! Την Παρασκευή 9 Αυγούστου στον χώρο του σχολείου έγιναν μαθήματα καρδιοναπνευστικής αναζωογόνησης , ενώ το βράδυ υπήρχε θερινό σινεμά για τα παιδιά. Το Σάββατο 10 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δημοτική βραδιά! Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα χορευτικά των παιδιών μας. Μια βραδιά που τα είχε όλα …συγκίνηση για  αυτούς που «έλειπαν» από κοντά μας αλλά και ένα παραδοσιακό  γλέντι   μέχρι το πρωί. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Κυριακή 11 Αυγούστου, ξεκινώντας από την   τιμητική αναφορά στον συγχωριανό μας κορυφαίο δρομέα βουνού Αχιλλέα Γ. Χριστάνα. Η βραδιά συνεχίστηκε με τρία θεατρικά σκετς. Ξεκινήσαμε με τα μικρά παιδιά τα οποία παρουσίασαν ένα παραδοσιακό παραμύθι «Τον Κουκουμπλή». Στην συνέχεια ακολούθησε «Το προξενιό της Χάιδως» και το «Ξεμάτιασμα της Γιάννως». Συντελεστές των “έργων” τα παιδιά του χωριού μας! Όσα μπράβο και να πούμε γι αυτά τα παιδιά θα είναι λίγα. Μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, μέσα από καθημερινές πρόβες  κατέφεραν να δώσουν  τον καλύτερο τους εαυτό! Το βράδυ της Δευτέρας  παρακολουθήσαμε θερινό σινεμά  . Τις επόμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν δυο ποδοσφαιρικοί αγώνες. Την Δευτέρα 12 Αυγούστου φιλοξενήσαμε την ομάδα του Πλατάνου ενώ την Τρίτη 13 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ο αγώνας με το Ελληνόκαστρο. Το βράδυ της Τρίτης είχαμε το πάρτυ νεολαίας στην παιδική χαρά! Ακολούθως την Παρασκευή 16 Αυγούστου  κάναμε πεζοπορία στα ‘μονοπάτια’ του χωριού! Περπατήσαμε σε μέρη τα οποία οι μεγαλύτεροι γνώριζαν ενώ για τους νεότερους ίσως να ήταν άγνωστα. Είδαμε που βρίσκονται τοποθεσίες  που αρκετοί από μας είχαν απλά ακουστά! Τέλος το Σάββατο 17 Αυγούστου έλαβε χώρα η εκδρομή με προορισμό την Μακρυνίτσα, τα Καλά νερά για μπάνιο και εν τέλει την παραλία του Βόλου.

Όσα λόγια και να πει κανείς είναι βέβαιο ότι δεν φτάνουν για να περιγράψεις όλες αυτές τις στιγμές! Στην  σελίδα μας έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες και βίντεο από κάθε μια μέρα ξεχωριστά.

Κλείνοντας, για άλλη μια φορά θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για την αμέριστη στήριξή τους και την εκπληκτική συμμετοχή τους σε όλες τις δράσεις. Αποδείχθηκε και πάλι πως όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα καλύτερα!

Ευχόμαστε σε όλους καλό Φθινόπωρο, να  είμαστε πάντα καλά να ανταμώνουμε και φυσικά …να μην ξεχνάμε πως τα καλύτερα έρχονται!

Related Posts