ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Πολιουχος εκκλησία του χωριού μας είναι ο ιερος ναος της Παναγίας Φανερωμένης. Σύμφωνα με μαρτυρίες στη θέση της σημερινής εκκλησίας υπήρχε πρίν από το 1900 ένα μικρό εκκλησάκι με την ίδια ονομασία. Το 1901 χτίστηκε στη θέση αυτού ο σημερινός ναός. Το 1955 υπέστη αρκετές ρωγμές από έναν σεισμό με αποτέλεσμα οι αγιογραφίες να φθαρούν σε μεγάλο βαθμό. Αργότερα ανακαινίστηκε, χάθηκαν όμως οι παλιές αγιογραφίες.Η εκκλησία μας πανηγυρίζει στις 8 Σεπτεμβρίου.Κάθε χρόνο, στη γιορτή της εκκλησίας  ο Σύλλογος προσφέρει  παραδοσιακό φαγητό (γίδα με μανέστρα) σε όλους τους παρευρισκομένους.

Σε μικρή απόσταση απο το χωριό υπάρχουν δύο εξωκλήσια, ο Άγιος Αθάνάσιος και η Αγία Παρασκευή στη Συκιά, η ίδρυση των οποίων χρονολογείται κατα τη διάρκεια του 18ου αιώνα.Ενδεικτικά η Αγία Παρασκευή χτίσθηκε το 1761 και ο Άγιος Αθανάσιος το 1767. Και οι δυο αυτοι ναοί αποτελούν δείγματα της ανάγκης για διατήρηση της πίστης των χωριανών κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας. Το παραπάνω το φανερώνει η κατασκευή και των δυο εκκλησιών, καθώς οι εξωτερικές πόρτες (εισόδου) είναι τόσο χαμηλές που για να μπεί κανείς μέσα, πρέπει σχεδόν να γονατίσει. Αυτό οφείλεται στο εξής γεγονός: οι Τούρκοι στοχεύοντας στην καταστροφή και λεηλάτηση των εκκλησιών, τις έκαναν στάβλους για να βάζουν τα ζώα τους. Οι  χωριανοί θέλοντας να εμποδίσουν την καταστροφή έχτιζαν της πόρτες τόσο χαμηλές για να μην μπορούν να μπουν μέσα τα ζώα. Επιπλέον, οι αγιογραφίες και των δυο ναών είναι εκπληκτικές.  Δυστυχώς πολλές από τις παλαιές εικόνες έχουν γίνει αρκετές φορές βορά για τους αρχαιοκάπηλους.

Αγία Παρασκευή

Δυο  ακόμη εξωκλήσια  είναι η Αγία Παρασκευή στον Καλίτση και η Μεταμόρφωση του Σωτήρος που χτίστηκαν με δωρεές κατοίκων του χωριού.